Vzdrževanje

Ta postopek imenujemo 1..2..Teak in poteka v treh zaporednih korakih s katerimi od vremena utrujenemu pohištvu in ostalemu lesu vrnemo sijaj.

OBNOVA VRTNEGA POHIŠTVA ALI LESENIH ZUNANJIH PODOV1... Staro vrtno pohištvo ali leseni pod namočimo z veliko vode 
2... Očitimo nečistoče s čistilom Net-Trol ali Aquanett
Teak... Premažemo les z oljnim premazom Textrol

 


Vrtno pohištvo in leseni podi, ki niso redno oljeni, sčasoma pridobijo sivo patino. Z vzdrževalnim postopkom 1..2.. Teak lesenemu pohištvu in podom vrnemo sijaj novega.


Izdelki


Net-trol čistilo in sredstvo za posvetlitev lesa: 
Net-trol čistilo omogoča obnovo tikovine in ostalih plemenitih vrst lesa v enem koraku. Odstranjuje sivino in lesu povrne prvotno barvo. Primerno je tudi za čiščenje ostalega lesenega pohištva in za vsakodnevno čiščenje madežev na lesu.

Aquanett čistilo in sredstvo za odstranjevanje plesni in alg: Aquanett čistilo je namenjeno odstranjevanju plesni in alg ter trdovratne umazanije in madežev z vrtnega pohištva, ki je vsakodnevno izpostavljeno vlagi.

Textrol olje je namenjeno dolgotrajni zaščiti tikovega in ostalih kvalitetnih vrst lesa. Les ščiti pred hitrim preperevanjem in sivenjem, UV žarkom, umazaniji, madežem, kvarjenju in staranju lesa. Polimeri zaščitijo les pred vlago in preprečujejo, da bi postal črn obenem pa les še vedno lahko diha. 


ČIŠČENJE

 

Postopek čiščenja vrtnega pohištva


Vrtno pohištvo je vsakodnevno izpostavljeno vremenskim vplivom, zato za redno vzdrževanje in čiščenje priporočamo čistili Net-trol aliAquanettPredstavitveni video Net-trolPredstavitveni video Aquanett


ciscenje

•  Univerzalni čistili za vse vrste lesa. 
•  Razgradita umazanijo in nesnago. 
•  Rahlo posvetlita les. 
•  Odstranita trdovratne madeže kot so vino, maščoba…

Pripomočki

Uporabite vrtno cev, vedro, čopič, grobo ščetko (najlonsko krtačo), brusilno gobico. Ne pozabite nositi zaščitne obleke, gumijastih rokavic in zaščitnih očal.


Uporaba

Ne postavite pohištva na leseno podlago, kamniti tlak ali podobne materiale, ki bi se pri postopku čiščenja lahko poškodovali. Prekrijte tla z nepremočljivo ponjavo. Uporabljajte zaščitno obleko, gumijaste rokavice in zaščitna očala. Zagotovite ustrezno prezračevanje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Postopek čiščenja lesenih podovPripomočki


Uporaba

 

 

 

 

 

 OLJENJE


Vrtno pohištvo in terase lahko pred vplivi dežja, vetra in sonca učinkovito zaščitimo s pomočjo oljnega premaza.


oljenje
Oljenje omogoči, da površina postane vodo odbojna in odporna na UV žarke. Les ščiti pred hitrim preperevanjem in sivenjem, umazanijo, madeži, kvarjenjem in staranjem lesa. Polimeri zaščitijo les pred vlago in preprečujejo, da bi postal črn, obenem pa les še vedno lahko diha.

 


Postopek oljenja vrtnega pohištvaIzdelki

Uporabite čopič, bombažno krpo, brusilno gobico. Ne pozabite nositi zaščitno obleko, gumijastih rokavic in zaščitnih očal.


Uporaba

Novo pohištvo je potrebno pred postopkom oljenja nekaj časa pustiti zunaj, da se aklimatizira in tako lesu omogoči enakomerno vpijanje olja. Staro pohištvo je predhodno potrebno očistiti s čistilom Net-trol ali Aquanett in po potrebi prebrusiti z brusnim papirjem. Pred nanosom mora les biti čist, suh in sposoben vpijati. Nov/skoblan les je pred nanosom olja potrebno obrusiti v smeri vlaken. Skrbno prekrijte površino, na kateri boste opravljali zaščito pohištva ter tudi vse kovinske (predvsem aluminij) in tekstilne dele.


 

 

 

 

 

 

 

Postopek oljenja lesenih podovIzdelki

Pripomočki


Uporaba

Za restavriranje starih lesenih podov je predhodno potrebno les očistiti s čistilom Net-trol ali Aquanett in ga po potrebi prebrusiti z brusnim papirjem. Pred nanosom mora les biti čist, suh in sposoben vpijati. Nov/skoblan les je pred nanosom olja potrebno obrusiti v smeri vlaken. Postopek oljenja naj poteka v suhem vremenu. Izogibajte se direktnemu soncu in visokim temperaturam.