Terasa - nevidno pritrjevanje

Predstavljamo vam dva načina montaže lesene terase, vidno in nevidno pritrjevanje. Ne glede na način pritrjevanja, obstaja več oblik podlage, na katero želite montirati lesene elemente (montaža na betonsko podlago, železno konstrukcijo, travnato površino, kamnito nasutje, leseno konstrukcijo...).

Montaže lesene terase ali lesene fasade se lahko lotite sami. Priporočljivo je, da imate nekaj izkušenj z obdelavo lesa in pravo orodje. Z veseljem vam bomo pomagali z nasveti.

Izvedbo pa lahko prevzamemo tudi mi! Pokličite nas na 01 423 50 12 ali pošljite sporočilo na #EM#696f646c4471636663277962#EM#. Naši strokovnjaki vam bodo svetovali, dogovorimo se lahko za ogled in vam pripravimo neobvezujoči informativni predračun.


Nevidno pritrjevanje desk za lesene terase

Nevidno pritrjevanje uporabljamo za lesene terasne deske. Deske so lahko različnih širin in debelin.

Inox sponke (nerjavne) pritrdimo z dvema vijakoma na hrbtno stran deske (vijaki so priloženi v kompletu).


1. Na širino ene deske pritrdimo po 2 sponki (višina ene sponke je 6 mm). Po dolžini se sponke pritrdijo na razdaljo, ki je odvisna od razporeditve podkonstrukcije in od debeline desk za teraso (običajna razdalja je med 40 in 50 cm).

2. Desko, na katero smo privijačili sponke, vstavimo pod predhodno letev in jo na drugi strani privijačimo na podkonstrukcijo.

PREDNOST! Zaradi sponk se lahko deska brez napetosti giblje glede na vlažnost ozračja, kar zmanjšuje pokanje in razklanje desk za teraso.

lesene terase nevidno pritrjevanje 

Z načinom nevidnega pritrjevanja dosežemo:
  • ločitev desk od podkonstrukcije; uporaba gumijastega traku za ločevanje desk od podkonstrukcije ni potrebna.
  • stalno zračenje in sušenje terase: posledično je lesena terasa bolj stabilna, ker je zvijanje in cepljenje lesa minimizirano. Z ločitvijo desk tudi bistveno podaljšamo življenjsko dobo lesene terase.

lesene terase nevidno pritrjevanje
Slika 2: Na širino deske se pritrdita po 2 sponki


lesene terase nevidno pritrjevanje
Slika 3: S tem sistemom dosežemo ločitev desk od podkonstrukcije