Fasada - nevidno pritrjevanje

Predstavljamo vam dva načina montaže lesene fasade, vidno in nevidno pritrjevanje. Ne glede na način pritrjevanja, obstaja več oblik podlage, na katero želite montirati lesene elemente (montaža na betonski / opečnati zid, leseno konstrukcijo, železno konstrukcijo...).

Montaže lesene fasade ali lesene terase se lahko lotite sami. Priporočljivo je, da imate nekaj izkušenj z obdelavo lesa in pravo orodje. Z veseljem vam bomo pomagali z nasveti.

Izvedbo pa lahko prevzamemo tudi mi! Pokličite nas na 01 423 50 12 ali pošljite sporočilo na #EM#696f646c4471636663277962#EM#. Naši strokovnjaki vam bodo svetovali, dogovorimo se lahko za ogled in vam pripravimo neobvezujoči informativni predračun.

Romb letev »TIGA« za NEVIDNO PRITRJEVANJE

dimenzije letve: 20 x 70 x 4000 mm, AB-VEH sortiranje

→ s profilom za nevidno pritrjevanje 
→ najhitrejša montaža 
→ brez vijačenja v romb 
→ sponke vključno z vijaki 
→ TOP KVALITETA

Navodila za montažo:



Nevidno pritrjevanje lesenih letev za lesene fasade


Nevidno pritrjevanje uporabljamo za lesene fasadne letve širine od 57 mm do 95 mm. V kompletu so aluminijaste sponke v črni barvi in inox (nerjavni) vijaki. Na voljo imamo 3 komplete: sponke za letve širine od 57 mm do 68 mm, od 69 mm do 80 mm in od 81 mm do 95 mm, ter pripadajoče vijake glede na debelino lesenih desk, do 20 mm, do 24 mm in 30 mm ali več.

1. Nevidno pritrjevanje lesenih letev za leseno fasado lahko izvedemo s sponkami, ki jih pritrdimo iz zadnje strani letve. Za pritrjevanje uporabimo 2 vijaka na sponko. Na vidni strani lesenih letev tako ni videti glav vijakov. Vijaki za pritrjevanje sponk so priloženi v kompletu.

Na širino letve se pritrdi po 1 sponka glede na razmak podkonstrukcije. Razmik podkonstrukcije je odvisen od debeline fasadnih letev.
Običajno je razmik podkonstrukcije za leseno fasado približno od 60 do 80 cm.


lesene fasade nevidno pritrjevanje

Slika 1: Sponka za nevidno pritrjevanje s priloženimi vijaki

2. Letev na katero smo privijačili sponke, sedaj vstavimo pod predhodno letev in jo na drugi strani privijačimo na podkonstrukcijo. Debelina sponke je le 6 mm. Zaradi sponk se lahko letev brez napetosti giblje glede na vlažnost ozračja, kar zmanjšuje pokanje in razklanje desk za fasade.

lesene fasade nevidno pritrjevanje

Slika 2: Montaža fasadnih elementov z nevidnim pritrjevanjem

PREDNOST NEVIDNEGA PRITRJEVANJA!

Poleg nevidnega pritrjevanja dosežemo s tem sistemom tudi ločitev letev od podkonstrukcije. V tem primeru nam ni potrebno uporabiti gumijastega traku. S tem je omogočimo stalno zračenje in sušenje fasade. Posledično je lesena fasada zaradi tega bolj stabilna, ker je zvijanje in cepljenje lesa minimizirano. Na ta način tudi občutno podaljšamo življenjsko dobo lesene fasade.

drvene fasade