Fasada - nevidno pritrjevanje

Fasada - nevidno pritrjevanje

Montaže lesene fasade ali lesene terase se lahko lotite sami. Priporočljivo je, da imate nekaj izkušenj z obdelavo lesa in pravo orodje. Z veseljem vam bomo pomagali z nasveti.


Izvedbo pa lahko prevzamemo tudi mi! Pokličite nas na 01 423 50 12 ali pošljite sporočilo na #EM#696f646c4471636663277962#EM#. Naši strokovnjaki vam bodo svetovali, dogovorimo se lahko za ogled in vam pripravimo neobvezujoči informativni predračun.

Romb letev »TIGA« za NEVIDNO PRITRJEVANJE

dimenzije letve: 20 x 70 x 4000 mm, AB-VEH sortiranje


→ s profilom za nevidno pritrjevanje 

→ najhitrejša montaža 

→ brez vijačenja v romb 

→ sponke vključno z vijaki 

→ TOP KVALITETA

Navodila za montažo:




Nevidno pritrjevanje lesenih letev za lesene fasade


Nevidno pritrjevanje uporabljamo za lesene fasadne  letve  širine od 57 mm do 95 mm. V kompletu so aluminijaste sponke  v črni barvi in inox (nerjavni) vijaki. Na voljo imamo 3 komplete: sponke za letve širine od 57 mm do 68 mm, od 69 mm do 80 mm in od 81 mm do 95 mm, ter pripadajoče vijake glede na debelino lesenih desk, do 20 mm, do 24 mm in 30 mm ali več.

1. Nevidno pritrjevanje lesenih letev za leseno fasado  lahko izvedemo s sponkami, ki jih pritrdimo iz zadnje strani letve. Za pritrjevanje uporabimo 2 vijaka na sponko. Na vidni strani lesenih letev tako ni videti glav vijakov. Vijaki za pritrjevanje sponk so priloženi v kompletu.


Na širino letve se pritrdi po 1 sponka glede na razmak podkonstrukcije. Razmik podkonstrukcije je odvisen od debeline fasadnih letev.
Običajno je razmik podkonstrukcije za leseno fasado približno od 60 do 80 cm.


lesene fasade nevidno pritrjevanje 1

Slika 1: Sponka za nevidno pritrjevanje s priloženimi vijaki

2. Letev na katero smo privijačili sponke, sedaj vstavimo pod predhodno letev in jo na drugi strani privijačimo na podkonstrukcijo. Debelina sponke je le 6 mm. Zaradi sponk se lahko letev brez napetosti giblje glede na vlažnost ozračja, kar zmanjšuje pokanje in razklanje desk za fasade.

lesene fasade nevidno pritrjevanje 2

Slika 2: Montaža fasadnih elementov z nevidnim pritrjevanjem

PREDNOST NEVIDNEGA PRITRJEVANJA!

Poleg nevidnega pritrjevanja dosežemo s tem sistemom tudi ločitev letev od podkonstrukcije. V tem primeru nam ni potrebno uporabiti gumijastega traku. S tem je omogočimo stalno zračenje in sušenje fasade. Posledično je lesena fasada zaradi tega bolj stabilna, ker je zvijanje in cepljenje lesa minimizirano. Na ta način tudi občutno podaljšamo življenjsko dobo lesene fasade.


lesene fasade 01


Za svetovalca pokličite:

call +386 (0)1 256 04 31

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev.

Oglaševalski piškotki

Uporabljajo se za zbiranje informacij o vaših interesih za namene trženja.