Splošni prodajni pogoji

Spletno trgovino teak.si upravlja podjetje Inovatim d.o.o., Koprska ulica 92, 1000 Ljubljana, SI82739862. Odgovarja za objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi pogoji. 

Za največje zadovoljstvo naših kupcev skrbimo predvsem: 

 • s skrbnim in ažurnim vnosom točnih informacij o naši ponudbi
 • z zavedanjem za tehnično in pravno varnost naših obiskovalcev in kupcev
 • s posluhom za potrebe naših kupcev in s prizadevanjem za reševanje morebitnih težav, nesporazumov in zapletov
 • z razpoložljivostjo za dodatna pojasnila ter pomočjo tako pred nakupom, med nakupom in v času po nakupu.

Registrirani uporabniki – člani

Vsak registrirani uporabnik spletne trgovine teak.si ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu . 

Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa v spletni trgovini teak.si. 

Podpora kupcem

Prodajni svetovalci smo dosegljivi na tel.: 01 423 50 12 ali na e-naslov info@teak.si od ponedeljka do petka med 8:30 in 19:00. 

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje) 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek svetovnega spleta se ponudba v spletni trgovini teak.si dopolnjuje in spreminja. Cene so predstavljene kot redne cene in akcijske cene. Redne cene so priporočene prodajne cene proizvajalca ali cene, ki jih oblikuje ponudnik sam. 

Naročilo je potrjeno

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Pri uveljavljanju prodajnih pogojev velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. ob dostavi naročila. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Sklenjena pogodba je shranjena v podjetju Inovatim d.o.o., Koprska ulica 92, 1000 Ljubljana, SI82739862. Kupec ima možnost vpogleda v pogodbo na sedežu podjetja. Pogodbo lahko podjetje kupcu tudi posreduje v elektronski obliki na elektronski naslov, ki ga kupec podjetju poda. Na izrecno željo kupca mu podjetje tiskani izvod pogodbe pošlje preko pošte na naslov, ki ga kupec poda.

Način plačila

Plačilo za nakupe lahko izvedete na naslednje načine:

 • Plačilo z gotovino na sedežu podjetja v Ljubljani

V kolikor ste se odločil za ta način plačila oddajte prednaročilo preko spleta ali na številko telefona 01 423 50 12. Kupnino poravnate z gotovino ob nakupu na sedežu podjetja Inovatim d.o.o., Koprska ulica 92, 1000 Ljubljana. Priporočamo vam, da predhodno preveriti, če je želeni artikel na zalogi. To storite tako, da nas pokličete ali nam pišete na info@teak.si in naši prijazni sodelavci vam bodo z veseljem podali informacije. S tem se izognete neljubi situacija, da v primeru vašega obiska izdelka ni na zalogi.

 • Plačilo s plačilno ali kreditno kartico na sedežu podjetja v Ljubljani

V kolikor ste se odločil za ta način plačila oddajte prednaročilo preko spleta ali preko telefona 01 423 50 12. Kupnino poravnate s plačilno ali kreditno kartico ob nakupu na sedežu podjetja Inovatim d.o.o., Koprska ulica 92, 1000 Ljubljana. Priporočamo vam, da predhodno preveriti, če je željeni artikel na zalogi. To storite tako, da nas pokličete ali pišete na info@teak.si kjer vam bodo naši prijazni sodelavci z veseljem pomagali. S tem se izognete dodatnim nastalim stroškom z obiskom pri nas v primeru, da izdelka ni na zalogi.

 • Plačilo s predhodnim nakazilom - po predračunu

Naročeno blago lahko na vaši banki ali spletni banki plačate z nakazilom na transakcijski račun podjetja Inovatim d.o.o. (TRR št.: SI56 0201 0026 1207 677 odprt pri Nova Ljubljanska banka d.d. BIC: LJBASI2X). Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega naročila ali predračuna potem, ko oddate naročilo. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun. Prosimo, da upoštevate slednje: prejeta naročila izvajamo po vrstnem redu prejetih plačil, tako, da se lahko stanje zaloge v času prejema vašega plačila razlikuje od stanja zaloge v času oddaje naročila. 

 • Plačilo na obroke s kreditno kartico Diners Club na sedežu podjetja v Ljubljani

Imetniki kartice Diners Club imajo omogočeno obročno odplačevanje od 2 do 12 obrokov prav tako na sedežu podjetja. 

Minimalni znesek nakupa je 30,00 EUR (DDV vključen), maksimalen pa je odvisen od limita vsakega posameznika lastnika kartice. Po fizično sprovedeni transakciji preko pos terminala, lahko stranka prevzame kupljene izdelke takoj, če so le ti na zalogi.

Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru bomo upoštevali ceno, ki je bila veljavna ob podanem naročilu.

Cenik je v celoti razviden na sedežu podjetja.

Naročanje v spletni trgovini

Spletna trgovina sprejema naročila 24 ur na dan. Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 13:00 ure bodo realizirana še isti dan. Naročila prejeta po 13:00 uri bodo realizirana naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi naslednji delovni dan. V primeru, da ste naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v zgoraj navedenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Prevzem blaga in dostava

 • Osebni prevzem

Po prejemu elektronske pošte in/ali SMS sporočila se lahko oglasite na sedežu podjetja Koprska ulica 92, Ljubljana, kjer vam bomo blago, pripravljeno za osebni prevzem, tudi izročili. Če ob naročilu izberete možnost plačila na sedežu podjetja, imate na voljo vse plačilne mehanizme, ki jih omogoča trgovina. V primeru plačila s predhodnim nakazilom - po predračunu - je prevzem možen na osnovi identifikacijskega dokumenta izključno s strani tiste osebe, katere podatki (ime in priimek) so bili navedeni ob izdaji zahtevka za osebni prevzem blaga.

 • Dostava na dom

V spletni trgovini teak.si stremimo k najhitrejši možni dostavi naročenega blaga. Dostavo vršimo z zbirnimi dostavami. Dostava naročenega blaga je odvisna od velikosti paketa. Paketi S in M se običajno dostavijo v 2 delovnih dneh od potrditve naročila. Dostava paketov XL se običajno izvrši v roku 5 delovnih dni, vendar si kot prodajalec zaradi velikih dimenzij paketa pridržujemo pravico do dostave v roku 10 delovnih dni od potrditve naročila.

V primeru, da ste naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v zgoraj navedenih rokih, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Cenik dostave

Razrez desk na mero

Vršimo le prodajo celih desk oz. desk prvotnih dolžin. Po naročilu kupca deske tudi razrežemo na mero. Dovoljena toleranca reza je +- 10 mm. Dobavni rok za deske odrezane na mero: 3 delovne dni. Razrez se izvrši po prejemu plačila za celotno vrednost nakupa. Vračilo razrezanih desk ni možno.

Cenik razreza

¨VSE NA ENEM MESTU¨

V podjetju Inovatim d.o.o., Koprska ulica 92, 1000 Ljubljana, SI82739862, ki je lastnik blagovne znamke in spletne trgovine teak.si vam ponujamo VSE NA ENEM MESTU - razrez, dostavo in montažo. Poleg razreza vam ponujamo tudi montažo kupljenih desk. Pokličite prodajnega svetovalca (tel.: 01 423 50 12), ki vas bo povezal z izkušenim izvajalcem.

Garancija

Izdelek ima garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna le ob upoštevanju navodil, navedenih na računu in ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na računu.

Reklamacije ne bomo upoštevali v naslednjih primerih:

 • neupoštevanje navodil za uporabo 
 • popravilo izdelka s strani nepooblaščenih oseb 
 • vgraditev neoriginalnih sestavnih delov 
 • poškodbe, nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca ali tretje osebe 
 • če je ugotovljeno, da je kupec z izdelkom ravnal nestrokovno in malomarno 
 • če je okvara posledica udarca strele ali drugih oblik višje sile 

Način vračila izdelka na stroške podjetja Inovatim d.o.o. ni možen. 

Odstop od pogodbe - vračilo

Potrošnik ima pravico, da v roku 14 dni po prejemu blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe/naročila in sicer na kontaktni e-naslov: info@teak.si

Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa), s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v nespremenjeni količini. 

Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije potrošnik. Ponudnik vrne vplačani znesek z nakazilom na njegov transakcijski račun, najkasneje v roku 14 dni od prejema vrnjenega blaga. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Menjava blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh po prejemu pošiljke podjetju pisno sporoči, da mu kupljeno blago ne odgovarja in ga želi menjati za drugo blago in sicer na kontaktni e-naslov: info@teak.si. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. 

Postopek vračila blaga

Pri spletnem nakupu si artiklov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato omogočamo (znotraj zakonskih okvirov) možnost vračila blaga - odstop od pogodbe. Za čim hitrejše in preprosto vračilo navajamo nekaj napotkov, na kaj je dobro biti pozoren pri nakupu preko spleta: 

 • previdno odprite embalažo in jo obdržite v nespremenjenem stanju, dokler niste prepričani, da je to artikel,ki ste ga naročili
 • v primeru, da artikel vrnete osebno na sedežu podjetja, je potrebno predati artikel na vpogled referentu
 • bodite pozorni pri rokovanju z artiklom, saj lahko pride do poškodb
 • izdelek z vidnimi sledmi uporabe (prah, dlake, praske, madeži, umazanija) ni primeren za vračilo, ker je higiensko oporečen
 • izdelek z vidnimi sledi montaže (uporabljen izdelek, praske) ni primeren za vračilo.

Ne uporabljajte izdelkov dokler niste prepričani, da ustrezajo vašim zahtevam. Artikli, ki so kupljeni na daljavo, niso namenjeni uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe. Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je artikel ob nakupu v okvari oziroma poškodovan . V tem primeru nakup reklamirate. Vračilo poškodovanih pošiljk v primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije. Ko vračate paket prodajalcu, ga pošljite na sedež podjetja Inovatim d.o.o., Koprska ulica 92, 1000 Ljubljana. Priporočamo, da blago ustrezno pripravite za transport. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. 

Kupovanje preko spletne trgovine teak.si je varno. Vsi podatki o kupcu in načinu plačila, s katerimi kupec razpolaga, se uporabljajo izključno za namen nakupa in obveščanja kupca ter pošiljanja promocijskih sporočil. Podatki, ki jih zbiramo z namenom nemotenega poslovanja so: ime, priimek in naslov za dostavo, telefonska številka za morebitno preverjanje podatkov naročila, elektronski naslov za obveščanje o poteku nakupa in novostih na spletni strani. S tem se zavezujemo, da bodo zbrani osebni podatki uporabljani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Od vas nikoli ne zahtevamo celotnih podatkov o uporabniških imenih in osebnih geslih ali drugih podatkov, s katerimi bi lahko nepooblaščena oseba na kakršenkoli način prišla do vaših osebnih podatkov. Pritožbe in spore ponudnik spoštuje veljavno z zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova info@teak.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev.

Oglaševalski piškotki

Uporabljajo se za zbiranje informacij o vaših interesih za namene trženja.